TERROIRHet dorp Gevrey-Chambertin ligt in het hart van de Côte de Nuits, tussen Dijon en Nuits-Saint-Georges. Wijngaarden hebben een perfecte ligging op het oosten, waardoor het uitstekende wijnen kan produceren. De complexe bodems zijn samengesteld uit kalksteen, klei en mergel, slib en puin. De 1er Cru Clos Prieur is gelegen in het hart van de appellatie, tegenover de Grand Cru Mazis-Chambertin.DRUIVENRAS100% Pinot NoirPRODUCTIEHandmatige oogst met druivensortering voor de vinificatie en volledige ontstamming. Vergisting in roestvrijstalen tanks en rijping in eiken vaten gedurende 12 tot 18 maanden, waarvan 30% nieuwe vaten.PROEVENDiep robijnrood van kleur In de neus aroma's van klein fruit (aardbei, braam) en bloemen (violet). De wijn heeft complexere aroma's van leer, truffel en wild ontwikkeld. In de mond is het een volle en krachtige wijn, met een goede structuur, wulpse tannines en een zeer lange afdronk.FOOD-WINEPast goed bij al het rode vlees, vooral vlees met een sterke smaak, zoals wild, maar kan ook worden geserveerd met vis in rode saus. Past ook goed bij sterke kazen zoals Citeaux, Epoisses of l'Ami du Chambertin.SERVERENWijn wordt geserveerd bij 16 ° C / 60 ° F. Hoewel de Gevrey-Chambertin in zijn jeugd al erg plezierig is, is hij een wijn om 10 tot 20 jaar in een goede kelder te bewaren.