Druif: ChardonnayNeus: Een fris zeer zuiver bouquetSmaak: De afdronk heeft lengte en is zeer compleet. Wijn-Spijs: Een betere wijn voor iedere dag ook lekker bij de meeste visgerechten, of gewoon met een goed boek, mooi stuk muziek, leuke film... Temperatuur: Serveren bij 10-12 °CDe Bourgogne is een van de meest aansprekende wijnstreken van de wereld. Men maakt er zowel wereldberoemde witte en rode wijnen. De bekende witte, van Chablis tot Corton Charlemagne hebben één ding gemeen; ze worden gemaakt van 100% Chardonnay. Deze Bourgogne Chardonnay heeft een kenmerkende gele kleur en een fris zeer zuiver bouquet wat zijn klasse onmiddellijk verraadt. De afdronk heeft lengte en is zeer compleet. Wijn-Spijs tip: Het is een uitstekende begeleider van alle met zorg klaargemaakte visgerechten en oesters maar zeker ook bij een mooi stukje foie gras!Deze Bourgogne Chardonnay heeft een kenmerkende gele kleur en een fris zeer zuiver bouquet wat zijn klasse onmiddellijk verraadt. De afdronk heeft lengte en is zeer compleet. WIJNHUIS-OMSCHRIJVINGAlle wijnen van Moillard-Grivot zijn gemaakt met respect voor de Bourgondische tradities. Het klimaat kent een continentale invloed: hete zomers en droge herfstperiodes, die nodig zijn voor de juiste rijping van de druiven. Deze klimatologische omstandigheden bevorderen de verrijking van suiker en kleuring in de druiven. Na een strenge selectie worden de druiven geplukt en in kleine kratten getransporteerd naar de wijnproductiekelder. Om ervoor te zorgen dat de wijnen hun mineraliteit en frisheid behouden, komen de Chablis en Chablis Premier Cru Beauroy op onderscheidende wijze tot stand. De alcoholische fermentatie vindt plaats in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks op maximaal 16°C. Vervolgens rijpen de wijnen in roestvrijstalen vaten tussen de 9 en 10 maandenVINIFICATIEDe hand geplukte druiven worden meteen na de oogst geperst. Fermentatie op roestvrij stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 16 graden. Dit zorgt ervoor dat de eigenschappen van het druivenras behouden wordt in het sap. Na een rijping van 10 maanden in eiken vaten wordt de wijn gebotteld.