De familie Dezat is één van de oudste wijnbouwfamilies van de Sancerre regio.Vanaf 1550 kan men deze familienaam in de archieven terugvinden. André Dezat laat op de wijngaarden nieuwe wijnstokken planten en vanaf 1948 wordt er actief gewerkt aan het promoten van de Sancerre wijnen. Zijn twee zoons Louis en Simon worden vanaf 1970 ook betrokken bij het familie wijndomein. Het domein wordt gemoderniseerd en deels voorzien van nieuwe apparatuur. De belangstelling voor deze frisse, witte wijnen komen in een stroomversnelling terecht. Met name de wijnen van Sancerre en de Pouilly Fumé. Sinds 2006 produceert het wijndomein André Dezat wijnen uit de Menetou-Salon. Recentelijk is er een nieuwe generatie in het familiebedrijf gestapt.Namelijk zijn twee zoons: Arnoud en Firmin! Druif: 100% Sauvignon BlancNeus: Heerlijke delicate aroma's van vruchten, groente en bloemenSmaak: Zowel het fris fruitige van groene appel en limoen als het zachte van rijpe perzik, heerlijke lengte door enorme hoeveelheid mineraliteitWijn-Spijs: heerlijk bij diverse vis gerechten maar ook bij schaal en schelpdieren en natuurlijk aspergesTemperatuur: Koel serveren bij 12-14 °C Sancerre Blanc, Les Celliers Saint-RombleAndré Dezat et filsDe witte Sancerre is een frisse zuivere wijn gemaakt van de Sauvignondruif.De wijnen van Sancerre zijn samen met die van Pouilly-Fumé wereldberoemd. Midden in de wijngaarden ligt een grote heuvel met daarbovenop het gelijknamige pittoreske stadje; "Sancerre".De ondergrond van het Sancerregebied bestaat uit kalk, afgewisseld met mergel en zandsteen. De Sauvignondruif gedijt op deze arme bodems bijzonder goed en geeft fruitige wijnen met veel finesse en elegance.Sancerre is bekend om zijn witte wijnen maar ongeveer 20% van de totale productie bestaat uit rode en rosé Sancerres gemaakt van de Bourgognedruif, de Pinot Noir.De Sancerre van André Dezat heeft een fijn fris bouquet en een subtiele afdronk.Het bouquet doet denken aan dat van vers geschilde asperges.Bij fijne visgerechten presenteert deze wijn zich op zijn best. Verder is hij ook een uitstekende begeleider van de originele kaas uit de Sancerrestreek; Le Crottin de Chavignol, een klein pittig geitenkaasje.