Druif: 100% Sauvignon BlancGeur: Intens aroma amandelen, citrusvruchten en klein fruit zoals perzikSmaak: Mineraal, fris/zuur maar mooi in balansWijn-spijs tip: Heerlijk als aperitief, geweldige begeleider van allerlei gerechten met schelpdieren maar ook ultiem bij asperges.Temperatuur: 10-12°CSauvignon BLanc Selection ,Domaine des TilleulsDeze Sauvignon Blanc Sélection is een mooie weerspiegeling van de verschillende percelen in onze wijngaarden. De wijnstokken staan er op een leem-klei grond.De wijn wordt gedurende 6 maanden gerijpt op de droessem (gist restanten en schillen) waardoor een subtiele aromatische frisheid met tonen van citrus ontstaat en de mineraliteit geeft een mooie fijne afdronk.Deze wijn geeft een fenomenale weergave van de Sauvignon Blanc. Perfect voor elke gelegenheid, easy drinkable. Deze wijn kan het best jong gedronken worden.De kleur geeft een reflectie van glanzende gouden kleuren. Het bouquet is uitnodigend, en wordt gedomineerd door kruisbessen, citrus, en een beetje grapfruit. De smaak is in dezelfde lijn, fris, levendig en speels. Een heerlijke aperitiefwijn, maar gaat ook uitstekend bij (verwarmde) geitenkaas salade met vijgen, spek en gegrilde citroen en feta-asperges of bij gegrilde zeevruchten, sushi, sashimi. Ook heerlijk bij gegrilde zalm bij voorkeur met asperges...Het Domaine des Tilleuls is gelegen in een klein dorpje La Regrippière aan het Westelijke uiteinde van het wijngebied van de Loire vallei.De wijngaarden van het Domaine zijn beplant met 50-70 jaar oude wijnstokken van het druivenras; Melon de Bourgogne en is een witte druivensoort. Deze wijn wordt gebruikt voor de productie van een lichte droge witte wijn; de Muscadet.Nadat de druiven met de hand zijn geoogst ondergaat zijn een traditionele gisting in ondergrondse tanks. Aan de appelation wordt hier de extra benaming; 'sur lie' toegevoegd. Dat wil zeggen dat met de afgestorven gistcellen, de Lie, op de bodem van de cuves laat liggen. Op deze manier blijven de cellen hun specifieke smaak afgeven en houdt het de wijn heel fris.