Sierra Cantabria produceert Riojawijnen van de Familie Eguren. Aan de zuidelijke voet van het Cantabriagebergte, dus beschermt tegen de koude noordelijke winden ligt San Vicente de la Sonsierra. Dit dorpje vormt de kern van een speciaal microklimaat van zowel continentale als mediterrane invloeden. Het landschap varieert hier in hoogte van 350 tot 1200 m. boven zeeniveau. Deze omstandigheden zijn ideaal voor de druiventeelt. Ook de bodem is van een ideale samenstelling, klei en kalksteen vormen de basis voor een verder arme bodem die echter wel rijk aan mineralen is. De aanwezigheid van kiezels en stenen zorgt voor een perfecte natuurlijk drainage. Verschillende wijngaarden beslaan in totaal zo'n 70 hectare. De ouderdom van de wijnstokken varieert tussen de 10 en 70 jaar.De wijnen van Sierra Cantabria worden door Robert Parker, "Rioja's best buy" genoemd. Ook de Winespectator en La Guía Peñin zijn zeer lovend over deze wijnen. Hieronder volgt een korte beschrijving van deze Rioja.Sierra Cantabria Reserva is gemaakt van de Tempranillodruif. De wijnstokken zijn minimaal 30 jaar oud. De wijngaard wordt in clusters ingedeeld. Per cluster wordt er geplukt en worden de druiven geselecteerd op een sorteertafel. De wijn rijpt gedurende 18 maanden op zowel Amerikaanse als Franse eikenvaten. Minimaal 40% hiervan is nieuw. Hierna wordt hij ongefilterd gebotteld. Deze volkomen traditioneel gemaakte wijn heeft dan ook een enorme diepgang. Zowel zijn kleur en geur zijn diepdonker met mooie tonen van rijp fruit, hout en tabak. Zijn smaak is harmonieus, veelzijdig en vol. De lange rijping zorgt voor een niet overdreven, maar wel stevige houtsmaak, die als typisch Rioja kan worden omschreven. De afdronk is stevig en blijvend. Drinken tussen 2016 en 2026. Drinken bij 16-18°CDeze wijn worden alleen gemaakt als de druiven genoeg potentie hebben en dus niet elk jaar. De wijnen blijven nog minimaal 3 jaar op het domein, voor ze verkocht kunnen worden. Een flinke investering voor de wijnboer.Wijn-spijs tip: Rood vlees, gebraad, stoofschotels en alle soorten wild, kazen en gevogelte