De wijn is bleekwit tot lichtgoud van kleur en heeft een prettig bittertje in zijn fruitige smaak. De juiste serveertemperatuur is 6°C tot 8°C en de wijn kan het beste in een champagneflûte geserveerd worden. Wijn-spijs tip: Perfect bij het uitbrengen van een toast en ideaal als aperitief. Althea is een verborgen juweel in het hart van de wijngaarden in Conegliano Valdobbiadene.Met een lange familietraditie in de wijnindustrie besloot Marika Drusian in 2003 haar eigen wijnreis te beginnen. Ze kocht de eerste wijnstokken op het landgoed "Ru de Confin", dicht bij de stad Vittorio Veneto. Hier begon ze helemaal opnieuw, eerst alles rooien en dan weer aanplanten van de wijnstokken. In 2006 produceerde ze de eerste vintage van haar Prosecco Superiore Althea.Tegenwoordig bezit Marika 13 hectare wijngaarden met Glera-druiven (ook wel proseccoo-druiven genoemd), met aandacht voor kwaliteit, liefde voor het vak en het beoefenen van duurzame wijnbouw groeien de druiven aan haar wijnranken. Met oog voor details, typerend voor het vrouwelijk management, onderscheidend Althea zich al van de andere prosecco wijnen. Elk onderdeel in het gehele proces wordt nauwkeurig uitgevoerd, van de wijnstok tot de kurk op de laatste fles.Kwaliteit en elegantie vormen een onverbrekelijke combinatie die Althea-wijnen op de Italiaanse en internationale markt onderscheid.Onze normen en waarden We beschouwen het als een geluk dat we deel uitmaken van een gezin dat is geboren in dit prachtige land dat ons waardevolle vruchten heeft gegeven en blijft geven. Wij geloven in het belang van het behoud van het land voor toekomstige generaties. We moeten de omgeving beschermen die ons omringt en de mensen die hier wonen. Onze inzet voor duurzame wijnbouw is sterk. Ware liefde voor ons land en een diepe passie voor ons werk motiveren ons om elke dag ons best te doen, voor onze en uw tevredenheid. Aandacht voor details, onderzoek en innovatie zijn fundamenteel om een kwaliteitsproduct te garanderen. Respect voor de tradities en voor ons grondgebied zorgen ervoor dat onze waarden worden overgedragen aan de consumenten en onze kinderen.Prijzen;2021 Extra Dry Intenational Challange Gilbert & Gaillard SILVER Brut Intenational Challange Gilbert & Gaillard GOLD2020 Extra Dry Intenational Challange Gilbert & Gaillard GOLD Brut Intenational Challange Gilbert & Gaillard GOLD2018 Brut Intenational Challange Gilbert & Gaillard GOLD Extra Dry International Wine Challange AWC Vienna GOLD 2017 Cartizze Wine Enthousiast 90 Points Extra Dry Intenational Challange Gilbert & Gaillard GOLD RosaPerla Le Mondial du Rosé Concours des Oenologues de FranceWie aan Italiaanse bubbels denkt, denkt natuurlijk aan prosecco! Voor deze vriendelijke licht mousserende witte wijn van de inheemse Proseccodruif is veel belangstelling. De geschiedenis van de Prosecco begint al in de tijd van de Romeinen die toen al wijn maakten van de glera druif. Destijds stond deze wijn bekend als puccino. De eerste referentie naar de naam prosecco stamt af uit 1772. Ruim 200 jaar later is de mousserende wijn nog steeds zeer populair, niet alleen als aperitief maar ook in cocktails.In vroeger tijden werd de gisting van de laat rijpe Proseccodruif onderbroken door periodes van vorst, waardoor de wijn in het voorjaar nog steeds koolzuur en restsuikers bevatte. Tegenwoordig vindt de tweede gisting op druktanks plaats. Juist de licht mousserende frizzante versie heeft fijne finesses en is de ultieme aperitiefwijn.