Op dit moment beslaat het Estate Viña Tarapacá een complete vallei met een totale oppervlakte van maar liefst 2900 ha., waarvan 600 ha. wijngaarden en is eigendom van een Chileense Holding.De vallei Rosario de Naltugua ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Santiago en is te bereiken door ongeveer halverwege Talagante en Isla de Maipo via een smalle brug de Maipo over te steken. Direct daarna kronkelt een weg omhoog naar het idyllische, komvormige dal dat voor een aanzienlijk deel met groene druivenstokken is bedekt. Op het Estate is een compleet dorp gebouwd voor de eigen werknemers. Er wonen zo'n vijftien families, die ook de beschikking hebben over een schooltje en een kerk.De gehele vallei is dus eigendom van Viña Tarapacá, dat hier ook beschikt over een aan de buitenzijde traditioneel ogende, maar van binnen zeer eigentijdse kelder. Hier vindt de vinificatie plaats onder volledige beheersing van de temperatuur. Vergisten en rijpen van de wijnen geschiedt op deels Frans en Amerikaans eikenhout.Het Tarapacá Estate heeft een zeer goede reputatie en door de jaren heen is het de "demonstratie winery" geweest binnen diverse holdings. Sinds 2008 is Viña Tarapacá gefuseerd met San Pedro en nu een van de grootste wijnbedrijven van Chili. Tarapacá SyrahDe vergisting is in roestvrijstalen cuves (gedurende 10 dagen) bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden en zoveel mogelijk kleur, geur en smaak uit de schillen te onttrekken. 30% van de wijn rijpt 4 maanden op houten vaten om een goede structuur te krijgen.Drinken bij: Gewoon zo los van genieten. Kan goed bij de borrel , verjaardag maar ook kaasplankje met roompaté.Proefnotitie: Robijnrode wijn met een aroma van vers rood fruit, zwarte peper en iets warms als karamel. In de smaak wat kruidigs, beetje gedroogde pruimen en Tabac. Mooi in balans niet te krachtig Zachte rijpe tannines geven de wijn een beetje body maar storen niet in de afdronk.Houdbaarheid: Nu op dronk en houdbaar tot ongeveer 5 jaar na de oogst.